Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Ylityöt

Olen tehnyt omasta aloitteestani ylitöitä työnantajalle, eli määräystä niistä ei ole. Pitääkö nämä ylityöt korvata minulle? siis kuuluuko minulle sunnuntai- ja lauantailisät?

Ylityöt ovat syntyneet talvella, kun olen aurannut luistinkentän kuntoon, esim viikonloppuna vaikka minulla ei ole ollut työvuoroa, olen siis omaehtoisesti mennyt tekemään työn. Olen liukuvassa työvuorojärjestelmässä ja itse suunnitellut työaikani ja toteumaan vain lisännyt viikkonlopputunnit. Toteuman esimies on kuitenkin hyväksynyt.

Kysymyksen lähetti aihealueelle Muu aihe 2 vuotta sitten
olenko tehnyt ilmaista työtä?
Kysytty

Pykäliä:

Ylityö liukuvassa työajassa: KVTES III luku 34 § 2 mom. "Ylityönä korvataan työ, jota viranhaltija/työntekijä suorittaa työnantajan nimenomaisen aloitteen perusteella…"

 

Työaikakorvausten yleiset suorittamisedellytykset: III luku 20 § "...työ on suoritettu toimivaltaisen viranomaisen antaman kirjallisen määräyksen perusteella paitsi silloin, kun kysymyksessä on säännöllinen vuorotyö tai jaksotyö."

Sait kuitenkin tunnit hyväksesi, mutta jäit ilman työaikakorvauksia. Kysele vielä luottamusmiehen näkemystä.

§
Vastattu