Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Ylityön vaihto vapaaksi

Jos 3 viikon jaksotyössä tekee ensimmäisellä viikolla 2h ylitöitä ja haluaa ottaa ylityöt vapaana jaksotyön viimeisellä viikolla, niin onko ylityöt tunti tunnista vai kuuluuko ylityöstä aikahyvitys? Työnantajan mukaan ylityö ei ole ylityötä jos sen ottaa pois  3vk tasoittumisjakson aikana ja se pitää ottaa tunti tunnista.

Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika 2 vuotta sitten
Hoitaja
Kysytty

Ylitöitä ei anneta vapaaksi tunti tunnista vaan vapaa-aikakorvaukseen tulee sama korotus kuin rahakorvaukseen. Ylityövapaa pidetään vasta työaikajakson jälkeen.

Kun haluat tekemistäsi tunneista vapaata saman työaikajakson aikana, niin silloin tehdyt tunnit ei ole ylityötä, vaan "tuntien tekemistä sisään" eli työvuoroluetteloa on muutettu sinun suostumuksella siirtäen kaksi tuntia toiseen ajankohtaan.

"Jos siis teet ylimääräisiä tunteja ja ylityöt korvataan vapaa-aikana, ota tunnit vapaana vasta seuraavalla listalla, niin saat tunnit korotettuna!" Super UKK

Luottamusmies voisi selittää lisää ja näyttää pykäliä.

Vuokko
Vastattu