Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

V30 työaika

Hei, teen hoitoalalla toimenkuvaa, jossa teen myös asiakastyötä, mutta puolen tunnin ruokatauko on omaa aikaa. Miten tunnit menevät, jos alan tehdä osittaista hoitovapaata niin, että teen 4 päivää viikossa töitä? Onko nämä 4 muuta päivää edelleen 8h 15min? Vai poistuuko näistä se puolen tunnin omaa aikaa oleva ruokatauko? 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika 2 vuotta sitten
Satu1
Kysytty

Sinun pitää sopia työnantajan kanssa, kuinka monta prosenttia täydestä työajasta teet viikossa ja miten työtunnit jakautuvat viikon työpäiville.

Jos päivässä on työtunteja enemmän kuin 6 tuntia, niin sinulle on annettava työaikaan kuulumaton puolen tunnin ruokailutauko. KVTES III luku 25 §

Jos sinun täysi työaika on 38 h 15 min viikossa ja jos  teet osittaisella hoitovapaalla 80 % työaikaa 4 päivänä viikossa yhtä pitkiä päiviä, niin kukin työpäivä on 7 h 39 min + ruokailutauko.

https://www.tehy.fi/fi/tyoelamaopas/vapaat/osittainen-hoitovapaa

Lisa
Vastattu