Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Lomautus ja loman kertyminen

Hei! 

Miten tulkitaan yli 30 päivää kestävän lomautuksen vaikutus vuosilomien kertymiseen - tarkastellaanko aika lomanmääräytymiskuukausittain ja lasketaanko loman kertyminen lomautusjakson alusta ensimmäisen 30 päivän osalta?

Jos olen lomautettuna vakituisesta työstäni ajalla 21.6.-5.8., menetänkö lomanmääräytymiskuukauden?

Itse tulkitsen niin, että kesäkuu on täysin työssäolon veroista aikaa eli täysi lomanmääräytymiskuukausi. Lomautuksen ensimmäinen 30 päivän jakso päättyy 20.7. Tällöin myös heinäkuulle osuu 14 arkipäivää, jolloin olisin työsopimuksen mukaan töissä ilman lomautusta. Lomaa ei kerry 21.7.-5.8. väliseltä ajalta (lomautuksen yli 30 päivää ylittävältä osalta), mutta 5.8. alkaen lomapäivät kertyvät taas normaalisti elokuun loppuun. Oman tulkintani mukaan minulle kertyy lomaa sekä kesä-, heinä-, että elokuulta.

Olenko jäljillä, vai onko mahdollista menettää yksi lomanmääräytymiskuukausi? 

 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 2 vuotta sitten
Loora
Kysytty

Kesäkuu on ilman muuta lomanmääräytymiskk (vähintään 35 työtuntia). Heinäkuukin on, sillä 30 kalenteripäivää lomautuksen alusta laskettuna riittää niin pitkälle heinäkuuta, että sinä aikana olisi ollut vähintään 35 työtuntia ilman lomautusta*. Elokuu on lomanmääräytymiskuukausi, koska siinä sinulla on 6.8. alkaen vähintään 35 työtuntia. *) vuosilomaluvun 4 pykälän soveltamisohje

Tuomi
Vastattu