Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Tuntuiopettajan palkka / kansalaisopisto

Hei! Mikä kuuluu olla tuntiopettajan palkka kansalaisopistossa, kun on opetettavasta aineesta opistoasteen tutkinto (3v opinnot) ja sen lisäksi 60 op opettajakoulutuksen pedagogiset opinnnot ammatillisessa opettajakorkeakoulussa (II alue)? Jotku ymmärtääkseni käyttää tällaisessa tilanteessa nimikettä " ammatillinen opettaja". Vaaditaanko kansalaisopistossa opetusta 16h/vko päätoimiseksi opettajaksi ja maksetaanko silloin kk-palkka? Päätoimisella opettajalla kuuluuko palkkaan työkokemuslisä? Tietääkseni tuntiopettajille ei tule työkokemuslisää tuntipalkkaan.

Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka vuosi sitten
Marianna
Kysytty

Kansalaisopiston tuntiopettajan (OVTES osio F liite 12) tuntipalkan alaraja  on 26,18 € ja yläraja  30,02 €. https://www.kt.fi/sopimukset/ovtes/palkat-palkkiot 

Tuntiopettajalle, joka on suorittanut 35 opintoviikon tai vähintään 60 opintopisteen laajuiset opettajan pedagogiset opinnot, maksetaan 10 % ja pelkästään aikuiskasvatuksen perusopinnot suorittaneelle 5 % korkeampi tuntipalkkio kuin mitä asianomaiselle tuntiopettajalle muutoin maksetaan.

Määrävuosilorotukset: Vähintään keskimäärin 16 viikkotuntia opettavalle tuntiopettajalle, joka on kolme vuotta opettanut vähintään keskimäärin 16 tuntia viikossa joko omassa tai jossain muussa kansalaisopistossa, maksetaan 6 % korkeampi tuntipalkkio. Tuntiopettajalle, joka on 5 vuotta opettanut vähintään keskimäärin 16 tuntia viikossa joko omassa tai jossakin muussa kansalaisopistossa, maksetaan 4 % korkeampi tuntipalkkio ja vastaavasti 7 vuotta opettaneelle 4 % korkeampi tuntipalkkio. Määrävuosikorotuksen vaikutus tuntipalkkaan lasketaan tuntipalkkiosta ja aiempien määrävuosikorotusten summasta. Laskenta tehdään siis korkoa korolle periaatteella (https://www.kt.fi/sites/default/files/media/document/yleiskirje2208hf-OVTES-22-liite2-soveltamisohjeet_0.pdf)

 

Kansalaisopistossa ei ole kuukausipalkkaisia päätoimisia tuntiopettajia kuten mm. peruskoulussa. Kansalaisopiston kuukausipalkkaisilla opettajilla ja on vuotuinen työaika. Katso OVTES osio F liite 12.

Kopioija
Vastattu