Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Vapaa päivien määrä kolmen viikon jaksossa

Hei!

Työskentelen varhaiskasvatuksen lastenhoitajana esiopetuksessa.

Työnantajani toimitti seuraavien kolmen viikon työvuorolistan, jossa työporukallemme on kirjoitettu listan viimeinen lauantai työpaiväksi, työvuoro 9- 14.30. Eli tällä kolmen viikon jaksolla on vain viisi vapaapäivää. Onko tällainen mahdollista? Eikö vapaapäiviä pitäisi olla kolmen viikon jaksolla kuusi kappaletta? Pitäisikö lauantaille suunnitellulle työpäivälle antaa korvaava vapaapäivä jostain muualta samalle listalle?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Muu aihe vuosi sitten
Maryellen
Kysytty

KVTESn mukaan työvuorot suunnitellaan siten, että sunnuntai ja lauantai ovat mahdollisuuksien mukaan vapaapäiviä (III luku 24 § 5 mom. soveltamisohje).

Lauantai- ja sunnuntaityöstä maksetaan työaikakorvaus. Jos lauantain tunnit olivat säännöllistä työaikaa, niin lauantaityökorotus on 20 % korottamattomasta tuntipalkasta tai vastaava vapaa-aika (III luku 18 §).

Tarkista, tuntisi.

3 viikon työaikajakson säännöllinen työaika on yhteensä 3×38,25=114,75 tuntia ja joka viikko on saatava KVTESin III luvun 24 §:n viikkolepo eli vähintään 35 tuntia kestävä keskeytymätön vapaa-aika, mutta viikkolepo voidaan järjestää keskimäärin 35 tunniksi 14 vuorokauden ajanjakson aikana. Viikkolevon tulee olla kuitenkin vähintään 24 tuntia toisella viikolla ja toisella viikolla puuttuva osa 70 tunnista.

https://www.ktlehti.fi/2019/4/paivakodin-tyoaikasuunnittelu-on-monen-asian-summa

Jos olet liittynyt liittoon, kysele lisää luottamusmieheltä.

Pykäliä
Vastattu