Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Sairaslomaviikolle oli suunniteltu normaalia enemmän työtunteja, kertyykö ylityötunnit saikkupäivistä huolimatta?

Hei,

Miten lasketaan sairasloma-ajan työtunnit? Sairaslomaviikolle (3 sairaslomapäivää) oli suunniteltu normaalia enemmän työtunteja (esim. 6 päivälle), kertyykö nämä ylityötunnit suunnitellusti saikkupäivistä huolimatta vai lasketaanko sairaspäivistä normitunnit?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika vuosi sitten
Terhi
Kysytty

Tekemättömiä ylitöitä ei korvata.

 

Sairausloman sisältävällä viikolla/työaikajaksolla on ylitöitä, jos sairausloman ulkopuolisina päivinä tehtyjä tunteja on enemmän kuin työvuoroluetteloon samalle ajalle vahvistettuja.

 

Yleistyöajassa sairauspoissaolo alentaa ylityörajaa poissaolon ajalle työvuoroluetteloon merkityn tuntimäärän verran. Sairauspoissaolon sisältävällä viikolla ylityöraja on poissaolon ulkopuolelle merkitty tuntimäärä. KVTES III luku 14 §  ja  esimerkkejä

https://www.kt.fi/sites/default/files/media/document/yleiskirje1802ak-liite2.pdf

 

Jaksotyössä jos sairauspoissaolo ei ole ollut tiedossa viikkoa ennen työaikajakson alkua, niin se työaika, joka tehdään poissaolon ulkopuolelle hyväksytyssä työvuoroluettelossa suunnitellun säännöllisen työajan lisäksi, on täydessä työajassa ylityötä. Katso 15 §

Lisa
Vastattu