Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Opintovapaan aikana saadut lomarahat

 Hei,

Olen työstäni opintovapaalla. Saan aikuiskoulutustukea työllisyysrahastosta. Tuesta menee 20% veroa, jos ei ole toimittanut verokorttia etuutta varten. En ole toimittanut. Työnantajani oli maksanut heinäkuussa lomarahaa, lomarahasta oli mennyt verot lisäprosentin mukaan eli 60%. Työllisyysrahaston etuus on ainaoa tuloni tällä hetkellä. Onko näin toimittu oikein? Eikös palkkaani sekä lomarahoihin kohdistuva verotus mene normaalin verotuksen mukaan. En ole toimittanut verokorttia palkanlaskijalle koska tiedothan saa haettua verohallinnon sivuilta ? Ja näin olen ymmärtänyt, ellei muutoksia hae verokorttiin, verokorttia ei tarvitse erikseen toimittaa palkanlaskijalle?

 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat vuosi sitten
Opiskelija
Kysytty

Jos palkanlaskijalla ei ollut verokorttiasi, niin siinä syy. Kysy palkanlaskijalta!

Olipa vika kenen tahansa, niin saat liikaa maksetut verot takaisin ensi vuonna.

Kokeile vero.fi verokorttilaskurilla kannattaako hankkia loppuvuodeksi uusi verokortti ja ennakonpidätysprosentti, vai jäätkö odottamaan ensi vuoden veronpalautuksia.

Olga
Vastattu