Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Määräaikainen työsuhde

Jos sijaisuus on esim. 30.10 saakka ja tämän jälkeen ei määräaikaisen työsopimuksen jatkoa ole tarjolla. Työnantajalla on kuitenkin uuden sijaisen tarve 1.9 alkaen 31.12 saakka. Tulisiko työnantajan tarjota sijaisuutta ensin jo sijaisena olevalle vai voivatko he ottaa uuden sijaisen tekemään tätä sekä sanoa jo sijaisena olevalle, että tarvetta ei ole? 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset vuosi sitten
Ihmettelevä
Kysytty

Työnantajan ei  tarvitse erikseen henkilökohtaisesti tarjota uutta sijaisuutta kokoaikaiselle määräaikaiselle työntekijälle, mutta  työnantaja on ilmoitettava siitä vallitsevan käytännön mukaisesti, niin että osa-aikaisilla ja määräaikaisilla on mahdollisuus saada tieto sijaisuudesta ja mahdollisuus hakea työtä.

Tässä työsopimuslain 2. luvun 6 §, jonka  2. momentti on ollut voimassa 1.8.2022 alkaen. https://finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2001/20010055#L2P6

Ammattiliiton lakimiehiltä saisit oikean vastauksen samoin kuin YTK-yhdistyksen lakipalvelusta.

Valejuristi
Vastattu