Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Irtisanoutuminen vanhempainvapaalla

Olen ollut nykyisessä työsuhteessani vakituisesti 1.9.2020 lähtien. Olen jäämässä äitiysvapaalle 2.1.2023 lähtien ja sen jälkeen olen vanhempainvapaalla melkein vuoden loppuun saakka. Olen irtisanoutumassa nykyisestä työsuhteesta vanhempainvapaan loppuessa, koska muutamme toiselle paikkakunnalle. Irtisanomisaika on minulla 14 vrk. Pitääkö minun palata töihin irtisanomisaikana vaikka olen vanhempainvapaalla? Ja mitä tuo irtisanomisajan noudattaminen tässä tilanteessa käytännössä tarkoittaa?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Muu aihe vuosi sitten
Äityli
Kysytty

Ei tarvitse mennä töihin. Irtisanomisajan noudattaminen tarkoittaa sinun tapauksessa sitä, että toimitat irtisanomisilmoituksen työnantajalle niin, että se on perillä ennen kuin irtisanomisaika alkaa. Jos esim. kirjoitat ilmoitukseen, että irtisanot palvelussuhteesi päättymään 15.10.22, niin ilmoituksen pitää olle työnantajalla viimeistään 1.10.22. Jos lähetät sen postissa, niin sääntöjen mukaan postin kulkuun pitä varata 7 päivää.

A
Vastattu