Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Hälytysraha

Hei, olen vuorotyöyksikössä töissä. Puuttuvia vuoroja oli perjantaina tarjolla ja laitoin viestin esimiehelle että voin tehdä tarvittaessa maanantain vuoron, esimies vastaa minulle vasta maanantaina että teenkö vuoron? Ja suostun.

Kuuluuko minulle maksaa hälytysraha koska vuoro vahvistettiin esimiehen puolelta vasta pari tuntia ennen vuoron alkua? 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka vuosi sitten
Hälytysrahavaiei
Kysytty

Tässä tämä hälytysrahapykälä eli  III luku 22 §

Työhön saapumisesta aiheutuvasta häiriöstä maksetaan 7,61 euron hälytysraha, mikäli viranhaltija/työntekijä kutsutaan (hälytetään) työnantajan toimesta työhön vapaa-aikanaan hänen poistuttuaan työpaikalta ilman, että hänet on määrätty olemaan varalla tai että hänelle on etukäteen ilmoitettu tällaisesta työstä. Kutsun pitää edellyttää enintään viiden tunnin kuluessa tapahtuvaa työhön saapumista. Mikäli työhön kutsu tapahtuu enintään tuntia ennen työvuoroluettelon mukaista työhön saapumista, hälytysrahaa ei makseta. Viranhaltijalle/ työntekijälle maksetaan vähimmäiskorvaus hälytysluonteisen työn edellyttämistä matkakuluista.

Mun tulkinta: on etukäteen ilmoitettu --> ei hälytysrahaa.

Voin olla väärässä. Kannattaa katsoa, tuleeko palkassa hälytysrahaa ja sitten kysellä sellaiselta, jonka tiedät tietävän, esim. luottamusmieheltä.

väärässä?
Vastattu