Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Työnantaja kieltää sivutoimen

Olen ollut vakituisessa työsuhteessa nykyiseen työnantajaani jo 18 vuoden ajan. 

Reilu vuosi sitten perustin toiminimenä pitopalvelun, samalle alalle mitä työni kunnalla on. Sitä olen hoitanut omalla vapaa-ajallani ja ilmoituksen sivutoimestani tein aikanaan työnantajalle.

Tänä keväänä hain virkavapaata vuoden loppuun. Olen tehnyt sinä aikana pääsääntöisesti toiminimellä tilauksia ja joitakin sijaisuuksia.

Nyt ilmoitin lähiesimiehelleni palaavani työhön vuoden alusta, hänen sitä jo kysellessä aiemmin. Hän ilmoitti nyt, että minulla ei ole enää oikeutta tehdä toiminimellä saman alan työtä, edes omalla vapaa-ajallani. Teen kilpailevaa toimintaa ja työnantaja ei sitä hyväksy.  Mielestäni toimintamme on kuiten erilaista minun keskittyessä perhejuhliin ja työnantajan koulu- ja vanhuspalvelun ruokailuun. 

Voiko tämäolla mahdollista ?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Muu aihe 5 kuukautta sitten
Maija
Kysytty

  1. Tarkista, onko työsopimuksessasi sivutoimikielto tai velvoite kysyä sivutoimilupaa.
  2. Lue Kunnallisen esimiehen työsuhdeopasta luku 3.3. ”Sivutoimi” ja kilpaileva toiminta https://www.kt.fi/julkaisut-ja-oppaat/2021/kunnallisen-esimiehen-tyosuhdeopas
  3. Kysy esimiehen perustelut. Sitten soita liiton tai YTK-yhdistyksen lakipalveluun, jos olet jommankumman jäsen. Jos et ole kummankaan jäsen, etkä halua kääntyä asiantuntevan lakimiehen puoleen, niin ota selvää, kuka kunnassa voi päättää siitä, onko toimintasi kilpailevaa toimintaa ja vaadi tarvittaessa kirjallinen päätös.
Valejuristi
Vastattu