Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Voiko työnantaja vaatia oman auton käyttöä?

Työsopimuksessani, eikä työpaikkailmoituksessa oltu vaadittu oman auton käyttöä työn suorittamiseen (virkasuhde) ja TS. Oman auton käytöstä ei myöskään ollut missään vaiheessa puhetta ennen viran vahvistamista. Tilanne on se, että minulla ei ole omaa autoa ja olenkin satunnaisesti lainannut autoa sukulaiseltani jos olen tarvinnut. Nyt sukulainen myy auton, joten en voi sitä enää lainata. Kysymys kuuluu, voiko työnantaja velvoitttaa oman auton käyttöä työn suorittamiseen, kun siitä ei ole erikseen sovittu tai mainittu missään yhteydessä?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset 5 kuukautta sitten
Autoton virkasuhteessa
Kysytty

Työnantaja ei voi velvoittaa sinua käyttämään omaa autoa. Jos sinulla olisi oma auto, niin työnantaja voisi mahdollisesti myöntää sinulle luvan käyttää sitä virka- ja virantoimitusmatkoilla.

Tutustu virka- ja virantoimitusmatkoja koskeviin määräyksiin KVTES:n liitteessä 16 sekä kunnan matkustussääntöön/-ohjeeseen tai puhu luottamusmiehen kanssa.

Ei voi
Vastattu