Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Loman kertyminen ja lomapäivät

 Hei, olen lastenhoitaja ja työtä olen tehnyt 9v ja 5kk. Irtisanoin itseni kesällä toisesta kunnasta ja siirryin toiselle kunnalle töihin elokuusta alkaen. Nyt tulevana tammikuussa työni muuttuu vakituiseksi. Kuinka monta lomapäivää minulle kertyy kuussa? Ja kuinkakohan monta lomapäivää minulla on ensi kesänä käytettävänä? Olen aivan pihalla tästä asiasta näidenkin vuosien jälkeen... Syyslomalla pidin jo 3pv ja nyt joululomalla pidän 6 päivää.

 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 10 kuukautta sitten
Vieläkin tietämätön
Kysytty

Esihenkilösi osaa kunnalliset vuosilomat. Kysele häneltä. Tai jos olet liittynyt liittoon, niin luottamusmies neuvoo kädestä pitäen.

 

Kunta-alalla vuosiloman pituus katsotaan kvtes:n vuosilomataulukoista. Ne löytyy 4. luvun 5 §:stä. https://aijaa.com/4EpH60

 

Jos sinun palvelussuhde on 31.3.2023 mennessä kestänyt välittömästi ja yhtäjaksoisesti vähintään 6 kuukautta ja

ja sinulle on 31.3.2023 mennessä kertynyt työkokemuslisään oikeuttavaa palvelusaikaa vähintään 5 vuotta, niin vuosiloman pituus määräytyy taulukon 2 mukaan.

 

8 kuukaudesta saa vuosilomaa 20 työpäivää. Jos olet jo käyttänyt niistä 9, niin kesälomaa tulee 11 työpäivää.

taulukon mukaan
Vastattu

Hei! Aloitin 100% työajalla määräaikaisen työsuhteen ajalle 1.8.22-22.7.23. Montako vuosiloma kertyy kyseiseltä ajalta?

Työntekijä
Vastattu

KVTES IV luvun 5 § 2 mom. 3. taulukon mukaan ajalta 1.8.22-31.3.23 lomapäiviä tulee 15 työpäivää ja ajalta 1.4.23-22.7.23 lomapäiviä 7 työpäivää.

Taul
Vastattu