Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Sama palkka AMK ja amis tutkinnolla

Onko sallittua antaa samaa palkkaa AMK:n suorittaneelle ja ammattikoulun suorittaneelle työntekijälle täysin samasta työtehtävästä? Työpaikassa tässä työtehtävässä ei ole aiemmin vaadittu AMK tutkintoa, jolloin vanhemmat työntekijät ovat saaneet paikan amiksen papereilla tai kokemuksella. Nyt paikkaan vaaditaan kuitenkin AMK tutkinto, mutta palkka on edelleen sama kaikilla.

Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka 12 kuukautta sitten
Epäoikeudenmukaistako?
Kysytty

Heillä voi olla sama tehtäväkohtainen palkka, kun hinnoittelukohta on sama, tehtävät ovat samoja ja tehtävien vaativuus on sama. KVTES II luku 7 § ja 9 §. 10 §:ssä kerrotaan, milloin tehtäväkohtaista palkkaa voidaan alentaa. 

Jos tämä asia sinua askarruttaa edelleen luettuasi em. pykälät, niin keskustele esihenkilön tai luottamusmiehen kanssa tai lue https://www.kt.fi/julkaisut-ja-oppaat/2013/toimiva-palkkaus-kaikkien-etu

 

On.
Vastattu