Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

21 § Opettajan sijaisena toimivan vuosiloma

Olen omasta koulunkäynninohjaajan työstäni virkavapaalla kevätlukukauden ajan hoitaakseni yhtä kouluni luokanopettajan sijaisuutta. Sijaisuus on vain "kouluajalle" eli päättyy opetuksen päättyessä 3.6.2023. Olen vakituisessa työsuhteessa kaupungilla ja lomia on kertynyt normaalisti joulukuuhun asti.

Miten käy lomieni?

Opettajille ei kerry varsinaisia lomapäiviä, joten oletin ettei minulle vain kerry lomapäiviä sijaisuuden ajalta. Toisin sanoen lomapäiväsaldoni "jäätyisi" nykyiseen tilaansa ja kun sijaisuus on ohi (ja virkavapaani on ohi), voin käyttää huhti-joulukuun ajalta vuonna 2022 ansaitsemani  lomat normaalisti kesällä. Törmäsin kuitenkin KVTES:ta selatessani tähän:

21 § Opettajan sijaisena toimivan vuosiloma - Viranhaltijalta/työntekijältä, jolla on oikeus vuosilomaan ja joka on virka-/ työvapaalla hoitaakseen saman työnantajan palveluksessa opettajan tehtävää, johon ei kuulu oikeutta vuosilomaan, vähennetään sijaisuusaikaan sisältyvä laskennallisen vuosiloman aika hänen edellisenä lomanmääräytymisvuotena ansaitsemastaan vuosilomasta.

Tarkoittaako tämä siis sitä, mitä alun perin ajattelin, vai tarkoittaako tämä sitä, että MENETÄN jo ansaitsemiani lomapäiviä sijaisuuden takia?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 11 kuukautta sitten
Suomea on vaikea ymmärtää väsyneenä
Kysytty

Et menetä vuosilomapäiviä.

Opettajana toimiminen ei vaikuta ensi vuoden vuosilomaan, koska et ole enää opettajan tehtävissä kesällä opettajien laskennallisen loman aikana (se alkaa 16.6.). Lomaa kertyy myös opettaja-aikana. Ainoa vaikutus on, että voit pitää kesäloman vasta sijaisuuden päätyttyä.

Jos sinulla on vielä tämän vuoden 2022 talvilomaa pitämättä, niin sovi työnantajan kanssa, että pidät sen ennen sijaisuuden alkua tai sen päätyttyä tai säästät sen.

Voit lukea Vuosiloma | Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT luvun Vuosiloman antaminen, kun siirrytään työehtosopimuksesta toiseen (KVTES/OVTES) kohdan 2. Siinä mainittu 20 § on nyt 21 §. Se on kirjoitettu edellisen sopimuksen aikana, jolloin lastentarhanopettajat olivat vielä KVTES:ssa, mutta sen sisältö on edelleen voimassa olevaa neuvontaa.

Vastaus
Vastattu