Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Kuinka monta perättäistä työpäivää saan tehdä vuorotyössä?

Moi,

 

Teen joka toinen viikko ma-pe aamuvuoroa ja joka toinen viikko ma-pe iltavuoroa, säännöllinen työaikani on 7h 39min päivässä. Tämän lisäksi teen säännöllisesti viikonloppuvuoroja (n. kerran kuukaudessa, la ja su). Kun teen viikonlopputöitä, minulla on yksi arkivapaapäivä viikonlopputyöviikolla ja yksi arkivapaapäivä viikonlopputyötä seuraavalla viikolla. Olen itse toivonut, että saisin pitää kaksi perättäistä arkivapaata, mutta työnantajan mukaan tämä ei onnistu, koska en saa tehdä enemmän kuin viisi työpäivää peräkkäin. Kuinka monta työpäivää saan tehdä peräkkäin, ennen kuin työnantajan on maksettava työstä ylityökorvausta? Lisäksi kysyisin, lasketaanko tekemäni työ yleistyöajaksi, vuorotyöksi vai jaksotyöajaksi? Työnantajan mukaan teen yleistyöaikaa, mutta oman ymmärrykseni mukaan teen vuorotyötä.

 

 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika 5 viikkoa sitten
Työhullu
Kysytty

Lainaus KT-lehti 2/2017: Työaikajärjestelyt ovat olleet perinteisesti työnantajan työnjohto-oikeuden ja päätösvallan piirissä puhutaan sitten säännöllisen työajan järjestelyistä, työvuorojen suunnittelusta tai lepoaikojen järjestämisestä, lakien ja sopimusmääräysten puitteissa. Tarkista, että alla olevat säännöllistä työaikaa koskevat määräykset työpäivistä, viikkolevosta ja säännöllisestä viikkotyöajasta toteutuvat. Tarvittaessa näytä tylvuorolistat luottamusmiehelle tai työsuojeluvaltuutetulle, jos et oli liittynyt liittoon. Työpäivistä määrätään III luvun 24 §: n 5 momentissa näin Jollei toimintojen luonne muuta vaadi, viranhaltijan/työntekijän säännöllinen työaika sijoitetaan viidelle työpäivälle viikossa. Työvuorot suunnitellaan siten, että viranhaltijalle/työntekijälle pyritään antamaan kaksi peräkkäistä vapaapäivää viikon aikana. Soveltamisohje Työvuorot suunnitellaan siten, että sunnuntai ja lauantai ovat mahdollisuuksien mukaan vapaapäiviä Viikkolepo. Viikoittain on saatava vähintään 35 tunnin yhdenjaksoinen viikkolepo. Tämä voidaan kuitenkin tasoittaa 14 vuorokauden ajanjakson aikana. Silloin viikkolepoa on saatava yhdenjaksoisesti vähintään 24 tuntia viikossa ja toisen viikon aikana puuttuva osa 70 tunnista eli 46 tuntia. (Katso 24 § 1 mom.) Yleistyöjassa täysi säännöllinen työaika on 38 tuntia 15 minuuttia viikossa. Se on järjestettävä niin, että vuorokautinen säännöllinen työaika ei ylitä 9 tuntia. Säännöllinen viikkotyöaika voidaan järjestää myös niin, että se tasoittuu 2-6 viikon tasoittumisjakson aikana keskimäärin 38 tuntiin 15 minuuttiin. (Katso III luku 7 § ja työvuoroluettelo 28 §) Ylitöitä ei voi suunnitella työvuoroluetteloon. Katso lisä- ylityörajat III luku 13-14 § .

Vastaava
Vastattu