Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Määräaikainen työsuhteen loppuminen ja pitämättömät lomat

Hei,

työsuhteeni päättyy maaliskuun lopussa, ja minulla on pitämättömiä lomapäiviä 24 kpl. Haluaisin ottaa pitämättömät lomat rahana, mutta työnantajan mielestä minun pitäisi pitää lomat pois ennen työsuhteen päättymistä. Lomakausihan ei ole vielä alkanut, joten onko pakko pitää lomaa? Talviloman olen jo pitänyt joulun aikaan edellisvuoden lomapäivistä.

 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 11 kuukautta sitten
Hanketyöntekijä
Kysytty

Jos sinulla on 31.3.2022 mennessä ansaittuja lomapäiviä vielä pitämättä, niin työnantaja voi määrätä ne pidettäväksi. Kuluvan 1.4 2022 alkaneen lomanmääräytymisvuoden lomapäivien pitämisestä ennen 2.5.2023 alkavaa lomakautta pitää sopia työnantajan ja työntekijän kesken. Katso vuosilomaluvun 8 pykälä ja lue alka olevan linkin luvusta vuosiloman sopiminen pidettäväksi lomakauden (2.5.-30.9.)ulkopuolella esimerkki 2.

https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/vuosiloma

Kati
Vastattu