Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Työtapaturma

 Mistäköhän johtuu ettei työnantaja maksa täyttä palkkaa työtapaturmasta 60 päivän jälkeen vaikka siitä on lääkärintodistus? Vakuutusyhtiö

ilmoitti ettei enää maksa.

Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka 10 kuukautta sitten
Epätoivoinen
Kysytty

Näin tulkitsen

Jos työkyvyttömyys johtuu työtehtävissä sattuneesta tapaturmavakuutuslainsäädännössä tarkoitetusta työtapaturmasta tai siitä aiheutuneesta sairaudesta, niin työntekijällä on oikeus saada täysi varsinainen palkka 120 kalenteripäivältä ja sen jälkeen 2/3 palkka 120 kalenteripäivältä. 

Mutta

Mikäli työkyvyttömyydestä ei suoriteta korvausta tapaturmavakuutuslainsäädännön perusteella tai korvausta ei makseta täysimääräisenä, määräytyy oikeus sairausajan palkkaan KVTES:n V luvun 2 §:n sairauspoissaoloajan palkan mukaan. Elikkä  silloin työntekijällä on saman kalenterivuoden aikana oikeus saada sairauspoissaolon ajalta varsinainen palkkansa 60 kalenteripäivän ajalta ja sen jälkeen 2/3 palkasta 120 kalenteripäivän ajalta.

 Lue työtapaturmaa koskeva luku https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/virka-ja-tyovapaat

 sekä KVTES V luku 3§ ja 2§ https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/2022/luku-5-virka-ja-tyovapaat-seka-perhevapaat/sairauspoissaolo

Mene puhumaan sen henkilön kanssa, joka sinulle kertoi palkasta ja pyydä häntä selittämään.

Tulkintani
Vastattu