Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Saako paikan jättää vakinaistamatta?

Hei!

 

Olen töissä koululla määräaikaisessa työsuhteessa. Todennäköisesti sopimusta jatketaan taas määräaikaisena, perustuen siihen, etteivät tiedä tarkalleen mihin kouluun minut sijoittavat tulevaisuudessa, kun kouluja suljetaan ja yhdistellään nyt ahkerasti. Saako paikkaa jättää vakinaistamatta ja jatkaa määräaikaisena tällä perusteella?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset 10 kuukautta sitten
Oikeutettu vakinaiseen paikkaan?
Kysytty

Jos olet liittynyt ammattiliittoon, niin ota yhteyttä luottamusmieheesi. Hän pystyy selvittämään, ovatko työsopimustesi määräaikaisuuden perusteet lain mukaisia ja neuvoo sinua.

https://www.jhl.fi/tyoelama/perustietoa/tyon-muodot/maaraaikaiset-tyosopimukset/

Jos et ole ammattiliton jäsen, ja jos seuraavakin työsopimuksesi on määräaikainen, niin pyydä esihenkilöä kertomaan tarkemmin, mitä työsopimukseen kirjattu määräaikaisuuden peruste tarkoittaa, ja näyttämään mitä kunta on tähän mennessä päättänyt koulujen sulkemisesta ja miten se vaikuttaa juuri sinun alan työpaikkoihin kunnassa. 

KT:n yleiskirje 19/03: Kunnallisten esimiesten ja myös luottamushenkilöiden tulee kiinnittää erityistä huomiota siihen, että määräaikaiselle palvelussuhteelle on aina laissa säädetty peruste. Määräaikaisuuden peruste pitää yksilöidä selkeästi työsopimuksessa tai viranhoitomääräyksessä ja peruste pitää voida tarvittaessa näyttää toteen.

Jos haluat tietää enemmän, niin lataa kunnallisen esimiehen työsuhdeopas

https://www.kt.fi/julkaisut-ja-oppaat/2021/kunnallisen-esimiehen-tyosuhdeopas

Katri
Vastattu