Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Lapsen lääkärikäyntien järjestely

12v tytöllä kohta vuoden kestänyt korvakäytävätulehduskierre. Tällä hetkellä käymme toisella paikkakunnalla (60km päässä) hoidossa yksityisellä lääkärillä. Teen tällä hetkellä vuorotyötä ja lääkärikäynnit on suht helppo järjestää. Nyt käyntejä tulee viikottain myöhemmin mahdollisesti päivittäin. Nyt olen joutunut ottamaan käyntejä varten vuosilomapäiviä jos ne ei muutoin ole järjestyneet. Vuorotyö jää pois elokuussa ja käyntien järjestely vaikeutuu. Onko lääkärikäynnit pakko sovittaa työvuoroihin, vai onko jokin muu mahdollisuus? Olen määräaikaisessa työsuhteessa.
Kysymyksen lähetti aihealueelle Muu aihe 8 vuotta sitten
Arja
Kysytty

Lasta joutuu käyttämään lääkärissä omalla ajalla. Jos se ei onnistu vapaa-aikana, niin siihen pitää pyytää palkatonta vapaata. En usko, että Kelastakaan löytyy apua ansionmenetyksen korvaamiseen, mutta aina kannattaa kysyä joka tapauksessa.
Jenny
Vastattu

Onko työnantajan pakko antaa palkatonta? Olen töissä päiväkodissa ja henk.kunta on tarkasti mitoitettu. Ilman sijaista ei voi olla poissa.
Arja
Vastattu

Jos tiedät lääkärissäkäyntipäivät riittävän ajoissa, niin ne voidaan ottaa huomioon työvuorolistoja tehdessä. Tähän voisi sopia myös oikeus olla poissa pakottavista perhesyistä. Se on palkatonta. Kannattaisi kysyä luottamusmieheltä. Mutta ihan ensiksi sinun pitäisi puhua esimiehesi kanssa ja kertoa, mikä on tilanne. Jos esimiehen kanssa rupeaa tökkimään, niin sitten otat yhteyttä ammattiliittosi jäseniä edustavaan pääluottamusmieheen.
spirea
Vastattu