Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Kesäloman ajankohta

Onko varhaiskasvatuksessa perusteltua kertoa kesäloman ajankohdasta vasta kahta viikkoa aikaisemmin ennen loman alkua? Kesälomat on alustavasti sovittu jo helmikuussa, mutta niiden sijoittumista pantataan aina kahteen viikkoon, jolloin esim. lomamatkojen suunnitteleminen on haastavaa. Voiko esihenkilö toimia näin joka kesä? 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 8 kuukautta sitten
Mietteliäs
Kysytty

Lainaan OAJ:n työelämäopasta: "Kesäloman ajankohdasta ilmoitettaessa kuukauden ilmoittamisaika on aina ehdoton pääsääntö. Kuukauden etukäteisilmoitusajasta voidaan poiketa ainoastaan silloin, kun tosiasialliset syyt näin vaativat. Syiden tulee liittyä työnantajan tuotanto- tai palvelutarjonnan järjestelyihin liittyviin yllättäviin seikkoihin."

Kysykää esihenkilöltä, miksi loman ajankohtaa ei voi ilmoittaa kuukautta ennen sen alkua, ja onko käytäntö sama kaikissa kunnan päiväkodeissa. Kuultuanne vastauksen ottakaa yhteyttä luottamusmiehiinne.

Vast
Vastattu

Meiltä ei ole kyselty edes lomia vielä millon haluttas pitää. Vasta on saatu tietää kuin paljon lapsia tarvitsee kesähoitoa. Näin oulussa!!

J.K
Vastattu