Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Vanhempain vapaa ja vuosiloma palkka

Hei! Olen vanhempainvapaalla Elokuuhun saakka. Minulle on kertynyt kuitenkin mukavasti lomapäiviä ja haluaisin tietää, että kuuluuko mulle maksaa vuosiloma palkka vai maksetaanko minulle vain tuo pelkkä lomaraha? Päivärahan saan jo kelalta. Olen vähän kömpelö näissä jutuissa eikä netistä löytynyt tarpeeksi selkokielellä vastausta. Lomapäiviä on kertynyt yhteensä 28 jos sillä on jotakin merkitystä. 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka 8 kuukautta sitten
Evez
Kysytty

Saat vuosiloman vuosilomapalkkoineen vanhempainvapaan jälkeen tai sen aikana siten, että työnantaja keskeyttää vanhempainvapaan loman ajaksi ja maksaa vuosilomapalkan.

Ota yhteyttä esihenkilöösi. Sinulle on varattava tilaisuus esittää mielipiteesi loman ajankohdasta ennen lomien vahvistamista (KVTES IV luku 9 §)

Uudet perhevapaat https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/2022/allekirjoituspoytakirja-liite-perhevapaat -->  7 § 5 mom.

Vanhat perhevapaat  https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/vuosiloma -->  Vuosiloman myöntäminen henkilön ollessa pitkällä työ- tai virkavapaalla

 

Katri
Vastattu