Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Määräaikainen sopimus laillinen?

Määräaikainen sopimukseni päättyy toukokuussa. Kyselin äsken jatkoni perään, ja vastaus esimies kertoi, että voidaan tehdä määräaikainen sopimus joulukuuhun asti. Määräaikaisuuden syy "kokonaisresurssin tarkastelu syksyn -23 aikana". Onko tämä laillinen peruste määräaikaisuudelle?

Minun tulisi esimieheni mukaan tehdä myös sopimus itse (teen työn puolesta muiden sopimuksia). Ei kai tämä ole sallittua?

 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset 8 kuukautta sitten
Hämillään
Kysytty

Tähän vielä lisätietona, että olen ollut nyt yli vuoden töissä määräaikaisena, eikä työ ole kausiluontoinen jne. Kokoaikainen toimistotyö. /AP

Hämillään
Vastattu

Kyseessä kokoaikainen työ, työsuhde kestänyt yhdenjaksoisesti yli vuoden. /AP

Hämillään
Vastattu

Tuo voi olla ihan lain mukainen määräaikaisuuden peruste tai sitten ei.

Jos haluat tarjotun työn, ota se vastaan ja allekirjoita määräaikainen työsopimuksesi. Jos olet liittynyt liittoon, voit pyytää luottamusmiestä tarkastamaan työsopimuksesi ja selvittämään määräaikaisuuden syytä (myöhemmin). Samalla lm voisi tutkia edellistenkin määräaikaisuuksien syyt.

"Esimerkiksi organisaatiossa vireillä olevat muutokset, jotka voivat merkitä henkilöstötarpeen uudelleenarviointia ja joiden suunnittelemisesta, valmistelemista tai toteuttamisesta on yleensä jo päätetty, voivat olla peruste määräaikaisen työsopimuksen tekemiselle." https://www.kt.fi/julkaisut-ja-oppaat/2021/kunnallisen-esimiehen-tyosuhdeopas

 mallilomake https://www.kt.fi/palvelussuhde/alkaminen/viranhoitomaarays-tyosopimus 

Link
Vastattu