Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Osa-aikaisen arkipyhä

Työskentelen kunnalla ma-to, 32 tuntia viikossa. Miten lasketaan pääsiäisviikon työtunnit (pitkäperjantai on kaikille vapaa)? Entä toinen pääsiäispäivä, joka on maanantai? Helatorstai ja vappu? Haluaisin laskukaavan tänne, kiitos etukäteen!

Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika 7 kuukautta sitten
Leila
Kysytty

Työaikaa lyhentävät arkipyhät ja aatot ovat pitkäperjantai, toinen pääsiäispäivä, helatorstai ja juhannusaatto sekä muuksi päiväksi kuin lauantaiksi tai sunnuntaiksi sattuva uudenvuodenpäivä, loppiainen, vapunpäivä, itsenäisyyspäivä, jouluaatto, joulupäivä ja tapaninpäivä (KVTES III luku 7 § 3 mom.)

Arkipyhälyhennykset löytyvät KVTES:n III luvusta 7 § 3 mom. ja 8 § 3 mom. ja 9 § 3 mom. Niiden mukaan yleistyöajassa ja jaksotyöajassa yksi arkipyhä lyhentää osa-aikatyötä tekevän työntekijän viikon tai työaikajakson säännöllistä työaikaa vastaavalla osuudella 7 tunnista 39 minuutista (= 7,65 h) kuin osa-aikatyö on täydestä työajasta. Toimistotyöajassa lyhennys lasketaan 7 tunnista 15 minuutista (= 7,25).

Tästä saadaan laskukaava: osa-aikatyön viikon (tai työaikajakson) tunnit jaetaan kokoaikatyön viikon (tai työaikajakson) tunneilla ja tuloksella kerrotaan yleis- ja jaksotyössä luku 7,65 tai toimistotyössä 7,25.

 Helpompi kaava: lasketaan luvusta 7,65 (tai 7,25) niin monta prosenttia kuin on oma osa-aikatyöprosentti tai vielä helpommin jaetaan oma viikkotyöaika luvulla 5

 Jos teet yleistyöaikaa, niin yksi arkipyhä lyhentää sinun työaikaa 32/38,25*7,65=6,4 = 6 h 24 min.

Tai osa-aikatyön prosenteilla 0,8366*7,65 = 6,4 = 6 h 24 min.

Tai jakamalla viikkotyöaika viidellä  32/5=6,4 = 6 h 24 min

Arkipyhäviikon työaika on 32 h - 6 h 24 min = 25 tuntia 36 min.

Laskin
Vastattu