Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Ruokatauot palkattomassa työkokeilussa

Olen työkokeilussa ja ens kuukauden aikana tein 4-tuntista työpäivää KVTESin mukaan. Kuuluuko näin lyhyeen työpäivään ruokatauko? Oikeasti tein 4,5 tunnin työpäivän omasta aloitteestani ja pidin puolen tunnin tauon välillä. Menettelinkö ihan väärin? 
Työkokeilu jatkuu nyt 6-tuntisena työpäivänä. Jos haluan pitää ruokatauon niin täytyykö tehdä nytkin 6,5 tunnin päiviä jotta 6 tunnin työaika tulee täyteen? Tai jollen halua pitää taukoa niin sittenkö teen vain 6 tuntia putkeen ilman pienintäkään taukoa? 

 

 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika 6 kuukautta sitten
januzka
Kysytty

Työkokeilussa ruokailutauko taitaa olla sopimuskysymys. KVTES:n ruokailutaukoa koskeva pykälä III LUKU 25 § 1 mom. Jos vuorokautinen työaika on kuutta tuntia pitempi eikä viranhaltijan/ työntekijän työpaikalla olo ole työn jatkumisen kannalta välttämätöntä, hänelle on annettava työvuoron aikana vähintään puolen tunnin lepoaika (ruokailutauko), jota ei lueta työaikaan ja jonka aikana viranhaltija/työntekijä saa esteettömästi poistua työpaikalta. Lepoaika voidaan viranhaltijan/työntekijän pyynnöstä antaa edellä mainittua lyhyemmissäkin työvuoroissa, ellei tehtävien järjestely ole esteenä. JNE

Pykälä
Vastattu