Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Mitä lasketaan oman kunnan palveluksi hyvinvointialueelle siirtyneellä?

Aiemmin kaikki oman kunnan palvelu kerrytti työkokemuslisään ja vuosilomakertymään oikeuttavaa palvelusaikaa. Nyt kun ainoastaan Sote-puolen työt siirtyivät hyvinvointialueelle, mitä lasketaan siellä työskentelevälle mukaan?

Jos henkilö on ollut vaikka siivoamassa, päiväkodissa lastenhoitajana tms ja siirtynyt sitten hoitopuolelle, kerryttävätkö nuo aiemmat edelleen palvelusaikaa jos kyseessä on siihen hyvinvointialueeseen siirtynyt kunta jossa henkilö nyt työskentelee?

Onko merkitystä sillä onko työurassa katkoja? 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Muu aihe 6 kuukautta sitten
Tulkintaongelma
Kysytty

Jos siirryit vuoden vaihteessa ilman päivänkään taukoa kunnalta hyvinvointialueelle, niin työsuhde siirtyy muuttumattomana entisin ehdoin hyvinvointialueelle eli mm. työkokemuslisäaika ja lomat pysyvät. Jos työsuhteiden välissä oli tauko, niin työkokemuslisät lasketaan hyvinvointialueella sote-sopimuksen 2. Luvun 12 pykälän mukaan. Silloin entiset kunnan palvelusajat kelpaavat, jos tehtävät olivat samalta ammattialalta tai niistä on hyvinvointialueen työnantajan harkinnan mukaan olennaista hyötyä hyvinvointialueen tehtävissä. Lue lisää vaikkapa täältä https://www.talentia.fi/talentia-lehti/tiesitko-taman-hyvinvointialueelle-siirtymisesta/ Tai pyydä esimiestä tai luottamusmiestä selittämään.

E
Vastattu