Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

38 vuosilomapäivää

Minulle on nyt 6.2023 kertynyt 15 vuotta työkokemusta, olen viranhaltijana sosiaalitoimessa. Olenko oikeutettu 38 lomapäivään? Kuulin, että lomapäivien nousu on poistunut käytäntö. Vaikuttaako hyvinvointialue lomapäivien lisääntymiseen jotenkin?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 5 kuukautta sitten
PirkkoP
Kysytty

HYVTESsistä löytyy. 

Tänä vuonna saa 38 vuosilomapäivää, jos 15 vuotta työkokemuslisäaikaa on täynnä viimeistään 31.3.2023. HYVTES vuosilomaluku 5 § 2 mom.

https://www.kt.fi/sites/default/files/media/document/yleiskirje2316hnk-liite5-HYVTES-maaraykset_0.pdf

Soveltamisohje 5 § (määräaikainen, voimassa 30.4.2025 saakka)

Kun arvioidaan vuosiloman pituuden määräytymistä liikkeenluovutuksella 1.1.2023 kunnasta/kuntayhtymästä hyvinvointialueelle/hyvinvointiyhtymään siirtyneen viranhaltijan/työntekijän osalta, palvelussuhteessa oloa ao. kunnan/kuntayhtymän palveluksessa ennen liikkeen luovutusta arvioidaan kuin viranhaltija/työntekijä olisi ollut palvelussuhteessa ao.hyvinvointialueelle/hyvinvointiyhtymään. Vuosiloman pituuden määräytymistä arvioitaessa tulee huomioida myös muut tässä pykälässä mainitut edellytykset.

Työkokemuslisään oikeuttavan palvelusajan laskenta määräytyy kuitenkin työkokemuslisän laskentaan sovellettavien määräysten mukaan.

Kysy yksityiskohdat hyvinvointialueen sosiaalityöntekijöitä edustavalta paikalliselta luottamusmieheltä (Jukon lm?) tai omalta esihenkilöltäsi

lukija
Vastattu