Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Hmm

Tein osa-aikaisen työsopimuksen ajalle 31.7.-31.12.2023. Työaika neljä päivää viikossa, 7,65h per päivä. Tehtäväkohtainen palkkani lisineen on 2508,15€, kokonaistuntipalkka15,39€.

Sain heinäkuun palkan, joka oli siis yhden päivän palkka (31.7.) Brutto kokemuslisineen 67,68€.

Tämän, kun jakaa 7,65:llä, tuntipalkaksi tulee 8,85€. Miten se voi olla näin pieni? 
Kiitos vastauksesta/laskukaavasta!

 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka 4 kuukautta sitten
Kaisamaija
Kysytty

KVTES:n mukaan tuntipalkkaa maksetaan, jos palvelussuhde kestää enintään 12 kalenteripäivää.  Muiden palkat ovat kk-palkkoja.

Osalta kalenterikuukautta kuukausipalkkaisen palkka maksetaan päiväpalkkana ja yhden päivän palkka saadaan jakamalla varsinainen kk-palkka kyseessä olevan kalenterikuukauden kalenteripäivien määrällä (KVTES II luku 19 §). Heinäkuussa jakaja on siis 31. Päiväpalkka ei riipu ollenkaan siitä, miten pitkän työpäivä on ko. päivänä työvuorolistassa.

  • Jos 2508,15 on kokoaikatyön varsinainen palkka, niin osa-aikatyön kk-palkka on 80%*2508,15=2006,52 ja  yhden päivän palkka heinäkuussa = 2006,52/31=64,73
  • Ei tullut sama luku, joten kysy esihenkilöltä tai palkanlaskijalta, miten palkka on laskettu ja jos vastaus ei tyydytä, niin luottamusmies voi auttaa, jos olet järjestäytynyt.

Työaikakorvauksien maksamista varten tarvitaan kuitenkin myös kk-palkkaisille tuntipalkkaa. Se lasketaan jakamalla varsinainen kk-palkka KVTES:n III luvun 23 §:n 1 momentista löytyvällä luvulla.  Osa-aikatyötä tekevän tuntipalkka lasketaan 3 momentin laskukaavalla.

 https://www.kt.fi/sopimukset/kvtes/palkkaus

esim.
Vastattu

Entäs tapauksessa, jossa työsuhde on tehty lokakuun 29. asti, miten lokakuun palkka lasketaan eli onko laskukaava sama? Kiitos taas vastauksesta!

Hmm_2
Vastattu

Sama kaava eli 29 kertaa varsinainen palkka jaettuna luvulla 31

Esim
Vastattu