Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Palkoista

Olen ollut kunnalla sijaisena töissä vähän yli vuoden ajan. Olen tehnyt sopimuksia määräaikaisena kokoajan uusiksi. Välillä päiviä kerrallaan, välillä viikkoja. Kesällä minulle maksettava palkka myöhästyi. Olin taas tehnyt uuden sopimuksen, kuukauden ajaksi tällä kertaa, ja se ei ollut kuulemma ehtinyt palkanlaskijalle, niin että minulle oltaisi voitu maksaa palkka oikeana päivänä. Minä huomasin tämän siis vasta sitten kun palkkapäivänä minulle ei tullut palkkaa. Kysyin heti asiasta ja sanoin että haluaisin että minulle maksetaan myös viivästyskorko ja odotusajan palkka. Tähän sain vastauksen että ”selvitetään”. Selvittämisessä meni 3-4 viikkoa ja sitten sain vastauksen, että mulle maksetaan vain viivästyskorko. Onko tämä oikein?Odotusajan palkkaa he eivät kuulemma maksa koska olen ollut kunnalla pidemmän aikaa töissä. Olen kuitenkin kokoajan ollut sijaisena ja esim. Muissa työpaikoissa myös - koska töitä ei ole kunnalla ollut niin paljoa tarjolla. Myös, nyt kun tämä palkka myöhästyi, niin se oli viimeinen sopimukseni kunnalla ja työsuhteeni loppui sinne kokonaan. 
Onko mulla siis oikeus saada odotusajan palkkaa vai voiko kunta jättää maksamatta sen minulle?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Palkka 3 kuukautta sitten
Epävarma
Kysytty

Odotusajan palkkaan on oikeus silloin, jos työsuhteen päättyessä lopputili myöhästyy sovitusta päivästä,  mutta ei työsuhteen aikana palkanmaksun myöhästyessä. https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2001/20010055#L2P14

Sinun kohdalla taidettiin tulkita, että työsuhde ei päättynyt silloin, koska 

KVTES 1. Luku 8 § Palvelussuhteen jatkuminen keskeytymättä. Palvelussuhteen ei katsota katkenneen, mikäli saman kunnan/kuntayhtymän sisällä viranhaltija siirtyy ilman yhtään välipäivää virkasuhteesta toiseen virkasuhteeseen tai työntekijä siirtyy uuden työsopimuksen perusteella toiseen tehtävään tai viranhaltija siirtyy työsuhteeseen tai työntekijä virkasuhteeseen.

Ammattiliiton lakimiehiltä voisit kysyä oikeaa tulkintaa, jos olet jäsen.

Pilvi
Vastattu