Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

50% työaika ja sairausloma

Teen töitä 50% työajalla, mikä on järjestetty niin, että teen töitä joka toinen viikko. Työajanseuranta laskee kuitenkin automaattisesti työtunnit niin, että joka päivälle työaikaa tulee 3h 37min ja jokaiselle viikolle 18h 53min. Tosiallisesti olen kuitenkin paikalla sovitusti täyden viikon 37.75h/vk joka toinen viikko, joka toinen viikko 0h. 

Mikäli olen sairaana osan työviikosta, onko asia niin, että sairauspäivät katsotaan kuitenkin vain 3h 37min pituisiksi, kuten työajanseurannassa näkyy. Esimerkiksi kahdesta sairauslomapäivästä työajanseurantaohjelma laskee niin, että minulle jää "takaisin tehtäväksi" yhden kokonaisen työpäivän verran tunteja (2 x 3h 37min). 

Kiitos jo etukäteen!

 

 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Työaika 3 kuukautta sitten
osa-aikainen
Kysytty

Poissaolon vaikutus viikon tai työaikajakson säännölliseen työaikaan riippuu siitä, onko poissaolo ennalta suunniteltu esim. vuosiloma tai virkavapaa vai muu poissaolo.

Noista kertomistasi tunneista ei minulle selvinnyt, onko työaikasi toimistotyöaika vai liitteen 18 työaika. Laskujeni mukaan

  • Jos sinun kahden viikon työaika jaettuna tasan 10 työpäivälle tekee 3 h 37 min päivässä, niin teet toimistotyöaikaa (KVTES III LUKU 8§), jossa täysi säännöllinen työaika on 36 h 15 min viikossa.
  • Jos 2 viikon 50 % työaikasi on 37,75 h = 37 h 45 min (KVTES liite 18), niin se on 10 päivälle jaettuna päivässä 3,775 h = 3 h 46,5 min

Jos teet osa-aikaista toimistotyöaikaa ja poissaolo on ennalta suunniteltu eli tiedossa viimeistään seitsemän päivää ennen viikon tai tasoittumisjakson alkua, niin em. pykälän 2 momentin mukaan osa-aikatyöaikaa lyhennetään tällaisella viikolla tai tasoittumisjaksolla kutakin poissaolopäivää kohti vastaavalla osuudella 7 tunnista 15 minuutista kuin osa-aikatyöaikasi on täyttä työaikaa tekevän työajasta. 50 % toimistotyöajassa lyhennys on siis 3 h 37 min/päivä ja liitteen 18 työajassa 50 % 7 tunnista 33 minuutista = 3,775 h

Sairauspoissaolot eivät kuitenkaan yleensä ole ennalta suunniteltuja. Kun kyseessä on muu kuin ennalta suunniteltu poissaolo, niin osa-aikatyössä säännöllinen työaika/lisätyöraja alenee poissaolon ajalle suunniteltujen tuntien verran.

Laskija
Vastattu