Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Velvoittaako työnantajan maksama koulutus

Jos on käynyt erikoistumiskoulutuksen työnantajan kustantamana niin voiko työnantaja velvoittaa työntekijää tekemään erikoiskoulutuksen alaista työtä? Olen fysioterapeutti, joka on käynyt suoravastaanottokoulutuksen enkä haluaisi sitä työtä tehdä.

Kysymyksen lähetti aihealueelle Muu aihe 3 kuukautta sitten
Maisaliisa
Kysytty

Minun mielestä kyllä, koska osallistuit työantajan kustantamaan koulutukseen, etkä kieltäytynyt siitä.

Tarkista työsopimuksesi.

KVTES ja HYVTES 1. Luku 10 § 1 mom. Työntekijän tehtävistä sovitaan työsopimuksella, mutta hän on tarvittaessa velvollinen tilapäisesti siirtymään muihinkin tehtäviin, joita voidaan hänen koulutuksensa ja työkokemuksensa huomioon ottaen pitää hänelle sopivina. Tilapäinen siirto voi kestää enintään kahdeksan viikkoa kerrallaan.

2 mom. Työntekijää ei voida siirtää ilman suostumustaan pysyvästi tehtäviin, jotka olennaisesti poikkeavat hänen työsopimuksensa mukaisista tehtävistä, ellei työnantajalla ole samalla irtisanomisperustetta.

Soveltamisohje Yli kahdeksan viikkoa kestävä siirto edellyttää joko työntekijän suostumuksen tai sitä, että työnantajalla on irtisanomisperuste.

Keskustele luottamusmiehen kanssa.

E
Vastattu