Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Osakuntoutustuki ja työsuhde

Jäin määräaikaisella kuntoutustuelle kokoaikatyöstä ja olen pitkällä sairauslomalla eli työtön työnhakija liiton ansiosidonnaisella . Sovelletaanko minulle osa-aika työntekijän ohjeita lomarahan suhteen kokoaikatyön aikana tienatuista kesälomarahoista jotka nyt maksettiin pois työsuhteen päättyessä vai kokoaikaisen . Eli vaikuttaako kesälomarahat säästyneistä lomista ennen sairaslomia ansiosidonnaiseen ? 

Kysymyksen lähetti aihealueelle Muu aihe 6 viikkoa sitten
Minä
Kysytty

Lomaraha ja lomakorvaus eivät vaikuta ansiosidonnaiseen päivärahaan https://kokokassa.fi/ansiosidonnaisen-paivarahan-suuruus/

Jos olet liittynyt liittoon, niin pyydä luottamusmiestä tarkistamaan, onko sinulle maksettu oikein.

Jos et ole liittynyt liittoon, niin kysy palkanlaskennasta, mihin maksetut summat perustuvat.

Jos olit osan lomanmääräytymisvuodesta palkattomalla sairauslomalla, niin se vähentää ansaittuja vuosilomapäiviä ja siten alentaa maksettua lomapalkkaa. Katso KVTES IV luku 4 § 2. ja 9. kohdat.

Jos et ole ollut osa-aikatyössä osasairauspäivärahalla, vaan olet ollut sairauspoissaolon pituuden takia 2/3 palkalla tai palkattomalla, niin et ole ollut osa-aikainen. Katso IV luku 13 §.

Jos lomarahan laskentakuukaudelle sattuu palkaton poissaolo tai osapalkkainen sairauspoissaolo, niin lomaraha lasketaan siitä varsinaisesta kk-palkasta, jonka olisi saanut työssä ollessaan. Katso IV luku 18 § 2 mom.

Vastaan
Vastattu