Voimia työtaisteluun kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

arkipyhä/Pyhiä loman alla

Joku muutos tulossa vuosilomaan, huonosti saa infoa mistään. Eli väite on; ettei viikkoa, mihin sisältyy arkipyhiä ( pääsiäinen, vappu, juhannus ) voi toivoa lomaksi? Jos näin on, vaikeuttaa lomalistojen tekoa varmaan monessa työpaikassa kun tietyt viikot on poissa käytöstä ja lomasta voi tulla pätkittäinen; ei hirveästi auta jaksamiseen
Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 8 vuotta sitten
mievaan
Kysytty

Työntekijät saavat toivoa lomaa ihan mihin viikkoon vain. Työnantaja ei voi estää toivomista. Tosin työnantaja päättää loman ajankohdan. Voimassa olevassa KVTES:ssa ei ole määräyksiä siitä, mille viikoille lomaa ei saa sijoittaa. Työnantaja ei saa yksipuolisesti pätkiä vuosilomia miten vain, vaan työnantajan pitää noudattaa KVTES:n määräyksiä. Jos jotain tuollaista kuulemaasi on tulossa, niin oma ammattiliittosi tietää siitä. Kysy sieltä. Jos teillä meinataan kieltää lomien pitäminen arkipyhäviikoilla, niin luottamusmiehet tietävät, miksi siitä ei ole tiedotettu näkyvästi henkilöstölle. Kysele luottamusmiehiltä.
Sadetakki
Vastattu