Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Sairaus ei oikeuta sairauslomaan, toinen sairaus oikeuttaa?

Onko yleisesti näin, että työnantaja voi määritellä mitkä sairaudet voidaan hyväksyä sairauslomaksi omalla ilmoituksella ja toiset sairaudet taas eivät?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Terveys 9 vuotta sitten
ihmettelijä
Kysytty

Kunta voi päättää siitä, minkälaisten syiden takia voi olla poissa omalla ilmoituksella esim. vain flunssan tai mahataudin oireet ja lääkärin toteama sellainen syy, joka aiheuttaa silloin tällöin lyhyen työkyvyttömyyden esim. migreeni. Kunta voi myös päättää, kuinka monta kertaa vuodessa voi olla poissa omalla ilmoituksella. Esimies voi vaatia todistuksen jokaisesta työkyvyttömyyspäivästä, jos pitää sitä tarpeellisena perustellusta syystä. Esim. silloin kun työntekijällä on usein toistuvia lyhyitä itse ilmoitettuja sairauspoissaoloja. Puhelimitse annettu oma ilmoitushan ei välttämättä ole tae siitä, että työntekijä on sairauden takia työkyvytön.
LEI
Vastattu