Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Raskaus ja siitä johtuvat lääkärikäynnit

Hei! Onko raskaudesta johtuvat ultrat, neuvola ja lääkärikäynnit työaikajalla suoritettuna palkallisia? Muutoin ei voi suorittaa, kuin työajalla. Lisäksi kyseessä on ns.riskiraskaus. Joten tutkimuksia ym. on enemmän. Onko raskaana olevalla oikeus taukoihin ja jopa lepoon loppuvaiheessa? Jos työ sisältää paljon riskejä kiehuva vesi, törmääminen, kaatuminen, raskaat nostot, järjetön ja tauoton kiire ilman apua. Onko mahdollista saada muuta, kevyempää tehtävää taukoineen.? Tai sitten apua nykyiseen työhönsä niin, että on mahdollisuus taukoihin ja apuun?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Terveys 9 vuotta sitten
Mymmeli
Kysytty

Jos ei pysty menemään vapaa-ajalla, niin voi mennä työajalla. Palkkaa ei vähennetä. Linkissä Kohta 5: Lääkärin määräämät tutkimukset Jos sinun työ vaarantaa sinun tai sikiön terveyden, niin työnantajan pitää tehdä muutoksia sinun työhön. Työterveyshuolto arvioi sen. Kysy neuvoa neuvolasta.
Miina
Vastattu