Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

sairausajan palkka

Olen työskennellyt määräaikaisena kunnalla elokuun alusta lokakuun loppuun. sen jälkeen työsuhteessa oli katkos, ja työ jatkui taas viikon ajan. Sen jälkeen työsuhteessa oli viikonlopun ( lauantai ja sunnuntai) katkos, ja työsuhde alkoi uudelleen maanantaina. Ehdin olla viikon työssä, jolloin sairastuin. Sairauslomaa kesti noin kaksi viikkoa. Sitten jouduin sairauslomalle uudestaan, eri syystä, sairausloma kesti viikon. Nyt sairausloma jatkuu edelleen. Työsopimus on tehty vuoden loppuun asti. Miten sairausajan palkka määräytyy?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Terveys 9 vuotta sitten
Pätkätyöläinen jo neljättä vuotta
Kysytty

Kyllä se taitaa olla niin, että saat sairausajan palkkaa kullakin pätkällä enintään 14 kalenteripäivän ajan, koska palvelussuhteesi ei ole kestänyt ko. pätkällä 60 kalenteripäivää ennen kuin sairastuit. Katso KVTES V luku 2 § 3 mom. tai kysy työpaikalla esim. esimieheltä, palkanlaskennasta tai luottamusmieheltä. Silloin saa varmimmin oikean vastauksen.
eva
Vastattu