Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Palkaton työvapaa/sairasloma

Miten käy anottujen palkattomien päivien,olenkin sairaslomalla kun piti olla palkattomalla ja olen ne jo anonut ja ne on myönnettykkin
Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 8 vuotta sitten
Tanja
Kysytty

Myönnetty palkaton virkavapaa pysyy voimassa. Saat sairausajan palkkaa palkattoman viravapaan ulkopuoliselta ajalta. Jos olet opintovapaalla, lue KVTES:n V luvun 11 §. KVTES:ssa on esimerkkikin: Esimerkki 2 B:lle on myönnetty 20.10. palkaton virka-/työvapaa 1.11.– 30.11. B sairastuu 28.10. ja lääkärintodistuksen perusteella sairaus jatkuu 15.12. asti. B:lle suoritetaan sairausajan palkka 28.10.–31.10. sekä 1.12.–15.12. Marraskuun ajalta hänellä on oikeus saada sairausvakuutuspäiväraha. Kokeile kumminkin onneasi ja hae palkattoman virkavapaan perumista.
Sela
Vastattu

Eli onko tilanne nyt se, että mikäli on anonut palkatonta vapaata joulun välipäivät ke-pe 27.-29.12.2017 ja on koko viikon 25.-29.12. sairaslomalla, niin palkattomat siirtyvät/peruuntuvat?
LH päiväkoti
Vastattu

Et saa palkkaa niiltä päiviltä, mitkä on jo myönnetty palkattomaksi vapaaksi. Voit tietenkin hakea myönnetyn palkattoman vapaan perumista, mutta se tuskin tuottaa tulosta.
KK
Vastattu

Entä jos ei ole anonut, mutta suullisesti sovittu päivästä. Merkattu työvuoro listaan. Ja onkin sairaslomalla? 

Päiväkoti myös
Vastattu

Jos työvuorolistaan on merkattu se päivä palkattomaksi harkinnanvaraiseksi työvapaaksi, vaikka et ole tehnyt kirjallista hakemusta, niin kannattaisi ottaa selvää, minkälaiset ohjeet kunnassa on harkinnanvaraisten palkattomien virka- ja työvapaiden hakemisesta ja myöntämisestä eli esim., miten vapaata haetaan ja kuka vapaan myöntää. 

 Sitten pitää mennä puhumaan esimiehen kanssa. Luottamusmieheltä saisi neuvoja ja apua.

Ehdotus
Vastattu

Voiko työnantaja laittaa palkattomalle lomalle vaikka olet sairaslomalla.saanut kuntoutus tukea tältä ajalta?

J-p m
Vastattu

Olisiko kyse jommasta kummasta tapauksesta? Sairausloman ajalta ei makseta palkkaa sen jälkeen, kun sairauslomapäivien määrä on tänä vuonna yhteensä yli 180 tai kun sairauslomaa on myönnetty jatkuvana yhdessä tai useammassa erässä yli 12 kuukaudeksi ilman, että välissä on vähintään 30 kalenteripäivän yhdenjaksoinen työssäolo. Sairausloman yhtäjaksoisuutta ei keskeytä esimerkiksi määräaikainen kuntoutustuki tai eläkelaitoksen kustantama työkokeilu, koska kysymyksessä ei tällöin ole työssäolo. Katso KVTES V luku 2 § Kysy lisää esimieheltä, palkanlaskijalta tai luottamusmieheltä

Tilli
Vastattu

Hain viikon palkatonta virkavapaata Kelan kuntoutusta varten. Kela olisi maksanut minulle kuntoutusrahaa tuon palkattoman virkavapausviikon osalta. Sairastuin kuitenkin koronaan sunnuntaina, kun maantantaina olisi alkanut Kelan kuntoutus ja palkaton virkavapaus. Joudin perumaan kuntoutuksen, joten Kela ei maka kuntoutusrahaa tuolta viikolat. Maksaako työnantajani minulle sairauspäivärahaa, palkattomilta virkavapauspäiviltä?

Epätietoinen
Vastattu

Kysy, voisiko työnantaja perua myöntämänsä palkattoman virkavapaan ja myöntää sen tilalle sairausloman. Jos ei peru, niin joutunet tyytymään siihen.

Tietääkseni joissakin kunnissa Kelan kuntoutukseen saa virkavapaata täysin palkkaeduin, jolloin kuntoutusraha maksetaan työnantajalle. Ota selvää, miten teillä.

 

Katri
Vastattu