Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Velvoite oman auton käyttöön/kilometrikorvaukset

Työmatkani on lyhyt, en tarvitse autoa. Voiko työnantaja siirtää minut esim. päiväksi toiseen yksikköön velvoittaen oman auton käyttöä? Saanko kilometrikorvaukset siltä osuudelta joka ylittää normaalin työmatkani?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Matkat 9 vuotta sitten
MEH
Kysytty

Teidän kunnassa on todennäköisesti pysyväisohje tms. työntekijöiden ja viranhaltijoiden matkoista ja matkakustannusten korvaamisesta. Lue se. Todennäköisesti kun menet aamulla kotoa sinne toiseen työpisteeseen ja palaat työpäivän päätyttyä kotiin, sinulle korvataan työmatkat siltä osin kuin kustannukset ylittävät normaalit työmatkakustannukset ja pääsääntöisesti niin, että se tulee mahdollisimman edulliseksi työnantajalle. Voi olla että käytetään julkisen taksoja, vaikka ajaisit omalla autolla. Jos julkisilla ei pääse, etkä voi/halua käyttää omaa autoa, niin sinulle varmaankin pitää järjestää kyyti. Matkakustannusten korvauksia koskevat määräykset ovat KVTES:n liitteessä 16 ja kilometrikorvaukset 1.1.2015 lukien KT Kuntatyönantajien sivuilla www.kuntatyonantajat.fi Jos sinua ollaan siirtämässä pysyväisesti osaksi viikkoa toiseen työpisteeseen, niin lue työsopimuksesi. Siinä sovitusta työnsuorittamispaikasta sekä siitä, miten kauan olet ollut nykyisessä toimipaikassa, riippuu, voiko työnantaja määrätä sinut pysyväisesti osaksi viikkoa muuhun toimipisteeseen, vai pitääkö sinun kanssasi sopia siitä, että työskentelet osan työajasta toisessa toimipisteessä. Ota selvää, mitkä ovat vaihtoehdot, jos et halua kulkea toisessa toimipaikassa. Ota yhteyttä luottamusmieheen ennen kuin rupeat kinaamaan esimiestesi kanssa.
Nimimerkki
Vastattu

Tarkoitukseni ei ole ruveta kinaamaan esimiesteni kanssa, vaan saada yhdenmukainen KVTES:siin perustuva käytäntö usealle samassa tilanteessa olevalle. Tulkitsenko vastauksen niin, että KVTES ei anna yksiselitteistä vastausta asiaan? Tarkennuksena vielä, että kysessä on virka, jossa alkusijoituspaikka.
MEH
Vastattu

Kunnallisen esimiehen virkasuhdeopas: ”Työnantajalla on oikeus muuttaa viranhaltijan virantoimitusvelvollisuutta laajemmin kuin mihin työnantajalla olisi oikeus pelkästään normaalin direktio-oikeuden perusteella. Muutos voi koskea mm. tehtävien sisältöä (lisääminen/vähentäminen) tai virantoimituksen suorituspaikkaa. Lähtökohtana on toiminnan ja virkatehtävien sopeuttaminen muuttuviin tilanteisiin, tarpeisiin ja olosuhteisiin tai että muu perusteltu syy edellyttää virantoimitusvelvollisuuden muuttamista. Perusteltu syy arvioidaan kunnan hallinnon tarpeiden perusteilla tapauskohtaisesti." … Jatkuu linkissä Tutustu myös johtosääntöön. Teidän pitää pyytää viranhaltijoita edustavaa pääluottamusmiestä auttamaan. Kai teistä edes joku on ammattiliiton jäsen.
RB
Vastattu