Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Milloin saa 38 vuosilomapäivää?

Minulla on nyt 30 vuosilomapäivää (ollut n. 4 vuotta) Milloin alkaa 38 vuosilomaoikeus?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 9 vuotta sitten
Pia Rantasuo
Kysytty

Hei! Oikeus 38 lomapäivään alkaa kun työntekijällä on vähintään 15 vuotta työkokemuslisään oikeuttavaa palvelusaikaa, eli työkokemusta joka lasketaan eduksesi kokemuslisiä määriteltäessä.
Kvtes.fi
Vastattu

Lasketaanko myös äitiysvapaa, hoitovapaa ja opintovapaa työsäolovuosiin mikäli työsuhde on ollut koko ajan voimassa? Itse olen siis ollut töissä vuodesta 2003 mutta välillä edellä mainituilla vapailla. Työsuhde on ollut kuitenkin voimassa koko ajan vuodesta 2003
puten
Vastattu

Lasketaan
Lasketaan
Vastattu

Hei! Minulla on tällä hetkellä työkokemusta 9v ja 1kk kaupungilla. Aiemmin edellisellä työnantajallani tekemääni työtä ei huomioitu ollenkaan työkokemukseeni, koska en ollut huomanut pyytää tarkempaa kuvaústa työtehtävistäni. Nyt sitten kuitenkin pyysin huomioimaan aikaisemman työkokemukseni edellisellä työnantajalla uudelleen (toimitin uuden työtodistuksen, jossa tarkemmin kuvaltu työtehtävät). Lopputulos on se, että aikaisempi 15v kokemukseni huomioidaankin kokonaan eli 15v tulee työkokemukseeni lisää. Mistä saakka saan takautuen palkankorotuksen (10v) ja loma-opikeuden 38päivään? vai huomioidaanko ne vain tästä hetkestä alkaen?
Sikke
Vastattu

KVTES II luku 12 § 2 mom. viimeinen lause: Mikäli selvitys palvelusta esitetään takautuvasti, tähän palvelukseen perustuvaa lisää maksetaan enintään kahden vuoden ajalta takautuvasti selvityksen esittämisestä. Lomaoikeudesta veikkaan, että saat nyt 38 päivän taulukon mukaan, mutta voin olla väärässäkin. Jos et saa tarkista KVTES:n määräys vuosilomaluvusta tai ota yhteytää luottamusmieheen. Hän tietää, miten menee.
Re
Vastattu

Olen ollut nykyisellä työnantajalla kunta-alalla lähes 28 vuotta, olen vaihtamassa työpaikkaa samaan työhön eri kunnan palvelukseen.Lomat alkaa kertyä siitä kun työsuhde alkaa ,mutta otetaanko entinen palvelu kunta-alalla huomioon
Erja Pennanen
Vastattu

Aika toisella työnantajalla otetaan huomioon työkokemuslisävuosiin, jos se oli saman ammattialan työtä kuin nykyinen tai jos tehtävistä entisen työnantajan palveluksessa on olennaista hyötyä nykyisissä tehtävissä. Työkokemuslisästä KVTES II luku 12 §
Ali
Vastattu

Hei, olen toiminut sh toimessa ensiksi toisessa kunnassa vuodesta 2003 lähtien ja sen jälkeen suoraan vaihtanut nykyisen kunnan palvelukseen v. 2005. Sama kvtes työehtosopimuksena, samat työtehtävät samalla sh nimikkeellä. Koska minulla tulee tai on tullut täyteen lomaoikeus 38 päivään. Eikö se ole 15 vuoden kohdalla. Mistä 15 vuotta lasketaan? vuodesta 2003 vai vasta nykyisen työnanatja kuntani alaisuudesta 2005?
Minja Turunen
Vastattu

38 lomapäivää saa tänä vuonna, jos työkokemuslisään oikeuttavaa aikaa on kertynyt 15 vuotta täyteen viimeistään 31.3.2019. Sinulla pitäisi olla, jos et ollu pitkään työttömänä työpaikkojen välissä. Laske. Työkokemuslisäaikaan lasketaan kaikki omassa kunnassa palveltu aika missä tahansa tehtävässä ja muun työnantajan palvelusajoista ne, jotka on samalla ammattialalla tai joista on nykyisen kuntatyönantajan harkinnan mukaan olennaista hyötyä nykyisissä tehtävissä.
Kati
Vastattu

Hei! 15 vuotta samalla työalalla on tullut jo useampi vuosi sitten täyteen, mutta en ole saanut 38 lomapäivää. Kenen vastuulla on, että lomapäiväkertymä on ajantasalla? Ja miten niitä on mahdollisuus saada/vaatia jälkikäteen?
Pauliina
Vastattu