Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

Milloin saa 38 vuosilomapäivää?

Minulla on nyt 30 vuosilomapäivää (ollut n. 4 vuotta) Milloin alkaa 38 vuosilomaoikeus?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 10 vuotta sitten
Pia Rantasuo
Kysytty

Hei! Oikeus 38 lomapäivään alkaa kun työntekijällä on vähintään 15 vuotta työkokemuslisään oikeuttavaa palvelusaikaa, eli työkokemusta joka lasketaan eduksesi kokemuslisiä määriteltäessä.
Kvtes.fi
Vastattu

Lasketaanko myös äitiysvapaa, hoitovapaa ja opintovapaa työsäolovuosiin mikäli työsuhde on ollut koko ajan voimassa? Itse olen siis ollut töissä vuodesta 2003 mutta välillä edellä mainituilla vapailla. Työsuhde on ollut kuitenkin voimassa koko ajan vuodesta 2003
puten
Vastattu

Lasketaan
Lasketaan
Vastattu

Hei! Minulla on tällä hetkellä työkokemusta 9v ja 1kk kaupungilla. Aiemmin edellisellä työnantajallani tekemääni työtä ei huomioitu ollenkaan työkokemukseeni, koska en ollut huomanut pyytää tarkempaa kuvaústa työtehtävistäni. Nyt sitten kuitenkin pyysin huomioimaan aikaisemman työkokemukseni edellisellä työnantajalla uudelleen (toimitin uuden työtodistuksen, jossa tarkemmin kuvaltu työtehtävät). Lopputulos on se, että aikaisempi 15v kokemukseni huomioidaankin kokonaan eli 15v tulee työkokemukseeni lisää. Mistä saakka saan takautuen palkankorotuksen (10v) ja loma-opikeuden 38päivään? vai huomioidaanko ne vain tästä hetkestä alkaen?
Sikke
Vastattu

KVTES II luku 12 § 2 mom. viimeinen lause: Mikäli selvitys palvelusta esitetään takautuvasti, tähän palvelukseen perustuvaa lisää maksetaan enintään kahden vuoden ajalta takautuvasti selvityksen esittämisestä. Lomaoikeudesta veikkaan, että saat nyt 38 päivän taulukon mukaan, mutta voin olla väärässäkin. Jos et saa tarkista KVTES:n määräys vuosilomaluvusta tai ota yhteytää luottamusmieheen. Hän tietää, miten menee.
Re
Vastattu