Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Milloin saa 38 vuosilomapäivää?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 10 vuotta sitten
Pia Rantasuo
Kysytty

Minun ensimmäisiä oppeja työelämässä on ollut, että pitää ottaa selvää työsuhteen ehdoista, opetella lukemaan palkkakuittia ja tarkistaa se joka ikinen kerta. Silloin ei jää ajallaan saamatta palkkaa eikä lomia. Työkokemuslisävuodet ja lomaoikeuspäivät pitäisi näkyä palkkalaskelmassasi. Jos eivät näy, soita palkanlaskijalle. Jos sinulla on yli 15 vuotta työkokemuslisään oikeuttavaksi hyväksyttyjä palvelusvuosia, niin vuosilomavirhe on työnantajan. Työnantaja ei voi jättää ansaittua vuosilomaa antamatta. Vaadi korjausta. Palkanlaskija tai esimies kertoo miten. Jos olet liittynyt liittoon, niin kannattaa ottaa yhteyttä luottamusmieheen. Jos työnantajan mukaan sinulla on työkokemuslisävuosia alle 15 niin, kysy miksi. Työkokemuslisään oikeuttavat palvelusajat KVTES II luku 12 §
Kinosten keskeltä
Vastattu

Hei

 

Tiedustelisin että onko tosiaan niin ettei yksityisenä perhepäivähoitajana olemista lasketa lomarahoihin mukaan vaikka tätä olisi tehnyt ostettuna kaupungille? Ja jos ei ja minulla tulisi 15.v täyteen marraskuussa 2020 niin saanko  edelleen sen?

PikkuMyy
Vastattu

Et ollut silloin palvelussuhteessa kuntaan/kaupunkiin ja ilmeisesti teet nyt sellaista työtä, että työnantaja on harkinnut, että perhepäivähoitajan tehtävistä ei ole olennaista hyötyä nykyisissä tehtävissäsi. Esimiehesi tai luottamusmies kertoo lisää, jos kysyt. 

Yrittäjänä toimittu aika hyväksytään työkokemuslisään, jos siitä työnantajan harkinnan mukaan on olennaista hyötyä nykyisissä tehtävissä (KVTES II luku 12 §).

Jos sinulle tulee 15 v täyteen marraskuussa 2020, niin v. 2021 saat 38 päivän loman. Vuosiloman pituudesta KVTES IV luku 5 §.

RB1000
Vastattu

Miten vuorotteluvapaa vaikuttaa lomakauden vuosien laskemiseen .? 

Mimmi
Vastattu

Onko tosiaan niin, että lomapäiväkertymään ei tule mitään lisäystä 10v työkokemuskertymän kohdalla? Ainoastaan 1v -> 15v? 

Heidi R
Vastattu