Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Milloin saa 38 vuosilomapäivää?

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 10 vuotta sitten
Pia Rantasuo
Kysytty

Olen ollut nykyisellä työnantajalla kunta-alalla lähes 28 vuotta, olen vaihtamassa työpaikkaa samaan työhön eri kunnan palvelukseen.Lomat alkaa kertyä siitä kun työsuhde alkaa ,mutta otetaanko entinen palvelu kunta-alalla huomioon
Erja Pennanen
Vastattu

Aika toisella työnantajalla otetaan huomioon työkokemuslisävuosiin, jos se oli saman ammattialan työtä kuin nykyinen tai jos tehtävistä entisen työnantajan palveluksessa on olennaista hyötyä nykyisissä tehtävissä. Työkokemuslisästä KVTES II luku 12 §
Ali
Vastattu

Hei, olen toiminut sh toimessa ensiksi toisessa kunnassa vuodesta 2003 lähtien ja sen jälkeen suoraan vaihtanut nykyisen kunnan palvelukseen v. 2005. Sama kvtes työehtosopimuksena, samat työtehtävät samalla sh nimikkeellä. Koska minulla tulee tai on tullut täyteen lomaoikeus 38 päivään. Eikö se ole 15 vuoden kohdalla. Mistä 15 vuotta lasketaan? vuodesta 2003 vai vasta nykyisen työnanatja kuntani alaisuudesta 2005?
Minja Turunen
Vastattu

38 lomapäivää saa tänä vuonna, jos työkokemuslisään oikeuttavaa aikaa on kertynyt 15 vuotta täyteen viimeistään 31.3.2019. Sinulla pitäisi olla, jos et ollu pitkään työttömänä työpaikkojen välissä. Laske. Työkokemuslisäaikaan lasketaan kaikki omassa kunnassa palveltu aika missä tahansa tehtävässä ja muun työnantajan palvelusajoista ne, jotka on samalla ammattialalla tai joista on nykyisen kuntatyönantajan harkinnan mukaan olennaista hyötyä nykyisissä tehtävissä.
Kati
Vastattu

Hei! 15 vuotta samalla työalalla on tullut jo useampi vuosi sitten täyteen, mutta en ole saanut 38 lomapäivää. Kenen vastuulla on, että lomapäiväkertymä on ajantasalla? Ja miten niitä on mahdollisuus saada/vaatia jälkikäteen?
Pauliina
Vastattu