Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

hääpäivä

Saako hääpäivää varten palkallista vapaata. Es. jos hääpäivä (vihkipv) on lauantai, saako ennen sitä mahdollisesti palkallista vapaata?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 8 vuotta sitten
Katri
Kysytty

Jos vihkiäispäiväsi on lauantai ja se on työpäiväsi, saat sen palkalliseksi vapaapäiväksi. Jos lauantai on sinulle vapaapäivä, et saa korvaavaa palkallista vapaata. Vihkiäispäivää edeltävän päivän voi saada palkattomana vapaapäivänä, jos työnantaja myöntää harkinnanvaraista työvapaata. Pykälä KVTES V luku 12 § 2 mom. Työpäiväksi sattuvat 50- ja 60-vuotispäivät, oma vihkiäispäivä, parisuhteen rekisteröimispäivä, aviopuolison, rekisteröidyn parisuhteen osapuolen, vanhemman, lapsen, veljen ja sisaren hautajaispäivä (siunauspäivä) sekä asevelvollisuuslain mukainen kutsuntapäivä ovat palkallisia vapaapäiviä. Soveltamisohje Vapaapäiväksi sattuvat tai vuosiloma-aikaan ajoittuvat em. päivät eivät oikeuta saamaan vastaavaa vapaapäivää muuna ajankohtana.
Lillukka
Vastattu