Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Koulutusmatka ulkomaille niin, että matkaan ajoittuu pyhäpäiviä. Miten määräytyy päivärahat ja muut korvaukset?

Olen lähdössä ulkomaille koulutukseen (työnantajan määräys, eli oikeuttaa päivärahoihin) useammaksi päiväksi. Koulutusmatka alkaa siis jo sunnuntaina, jotta ehdin perille maanantai aamuksi, jolloin koulutus alkaa. Koulutuspäivä on vielä perjantai, joka on juhannusaatto, eli ko. päivä olisi normaalisti palkallinen vapaapäivä. Lisäksi en pääse vielä tällöin palaamaan takaisin kotiin, koska lentoja ei tule sopivasti, vaan paluulento on vasta lauantaina, juhannuspäivänä. Tarviiko siis työnantajan huomioida näitä matkaan osuvia palkallista vapaapäivää ja pyhäpäivää mitenkään, vai saanko siis matkasta vain normaalit ulkomaanpäivärahat?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Matkat 9 vuotta sitten
Hoo
Kysytty

Kannattaa ottaa selvää kunnan matkustusohjeista ja selvittää oman matkan osalta korvaukset ja päivärahat ja työajan kuluminen jo hyvissä ajoin etukäteen. Luottamusmies auttaa. KVTES III luku 4 § 2 mom. 3 kohta soveltamisohje: Koska koulutustilaisuus ja sen perusteella annettava virkamatkamääräys tai myönnetty virka-/työvapaa tiedetään yleensä ennalta, tulee tämä ottaa huomioon esimerkiksi työvuoroluetteloa laadittaessa. Virkamatkamääräystä koulutustilaisuuteen osallistumista varten ei tulisi antaa vapaapäiväksi. Mikäli näin joudutaan menettelemään, voidaan vapaapäiviä tarvittaessa muuttaa. Matkavuorokaudet lasketaan siitä, kun lähdet kotoa, siihen kun saavut takaisin kotiin edellyttäen, että et viivytä kotiinpaluuta lomailun vuoksi. Koulutuksen lukemisesta työajaksi voit lukea Kuntatyönantaja-lehdestä sivulta 26 Mikä on työaikaa?
Kukka
Vastattu