Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Osittainen hoitovapaa jää toteutumatta työnantajan määräämän koulutusmatkan takia. Tarviiko työnantajan korvata asiaa mitenkään?

Olen osittaisella hoitovapaalla, eli työaikaani on lyhennetty ja se on 30 tuntia / viikko. Nyt olen lähdössä ulkomaille koulutukseen (työnantajan määräämä, eli oikeutettu päivärahoihin), joka kestää ma - pe, mutta matkojen takia joudun olemaan reissussa su - la. Olenko tulkinnut oikein, että työnantajan ei tarvitse tätä hyvittää mitenkään, vaikka osittainen hoitovapaa ei tietenkään ulkomaan matkan takia tällä kyseisellä viikolla toteudu?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Matkat 9 vuotta sitten
Hoo
Kysytty

Ota asia puheeksi esimiehen kanssa. Jos siitä ei ole apua, kysy luottamusmiehen näkemystä. KVTES III luku 4 § 2 mom. 3 kohta soveltamisohje: Koska koulutustilaisuus ja sen perusteella annettava virkamatkamääräys tai myönnetty virka-/työvapaa tiedetään yleensä ennalta, tulee tämä ottaa huomioon esimerkiksi työvuoroluetteloa laadittaessa. Virkamatkamääräystä koulutustilaisuuteen osallistumista varten ei tulisi antaa vapaapäiväksi. Mikäli näin joudutaan menettelemään, voidaan vapaapäiviä tarvittaessa muuttaa.
Kukka
Vastattu