Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

kokemusvuosilisä

Kysymyksen lähetti aihealueelle Lomat ja vapaat 8 vuotta sitten
Maija Teelmäki
Kysytty

Hei olen työskennellyt ennen kuntayhtymään siirtymistä Järvenpään kaupungilla erillaisissa työtehtävissä yhteensä usean vuoden ajan. Kun siirryimme Keusoteen ja hain ikälisää ei kuntayhtymä hyväksynyt kuin osan kaupungille tehdyistä töistä, eikö kuitenkin kaupungin ollessa olisi ikälisään hyväksytty kaikki samalle työn antajalle tehdyt työt työtehtävästä riippumatta, ja koska siirto kuntayhtymään on tehty vanhoina työntekijöinä eikö tulisi myös kuntayhtymän hyväksyä kaikki työsuhteet?

emmi leskinen
Vastattu

Saat oikean vastauksen luottamusmieheltä. Jos et kuulu liittoon, kysy esihenkilöltä. Hän tietää tai osaa neuvoa oikean tiedon äärelle. Minun vastaus olisi tällainen:

Jos sinulla oli liikkeen luovutushetkellä voimassa oleva työsuhde, joka jatkuu edelleen keskeytymättä, niin olet edelleen ns. vanha työntekijä ja Järvenpäässä työkokemuslisään hyväksytyt ajat pysyvät. 

Jos työsuhteesi on liikkeen luovutuksen jälkeen katkennut, niin käsittääkseni et enää ole ns. vanha työntekijä, joten kaikkia Järvenpäässä kertyneitä palvelusaikoja ei ehkä enää oteta huomioon, jos ne eivät ole samalta ammattialalta. 

Palvelussuhteen ei katsota katkenneen, mikäli saman kunnan/kuntayhtymän sisällä viranhaltija siirtyy ilman yhtään välipäivää virkasuhteesta toiseen virkasuhteeseen tai työntekijä siirtyy uuden työsopimuksen perusteella toiseen tehtävään tai viranhaltija siirtyy työsuhteeseen tai työntekijä virkasuhteeseen. KVTES I luku 8§

Josjosjos
Vastattu

  1. Maksetaanko enää 15 vuoden ajasta kokemuslisää vai lisääntyykö vain lomapäivät 38 kpleeseen?
Johanna
Vastattu

Ei makseta, viimeisen työkokemuslisän saa 10 vuoden jälkeen.

Sinä vuonna kun 15 vuotta on täynnä viimeistään 31.3., niin saa lisää vuosilomapäiviä.

Lilli
Vastattu

Lasketaanko työkokemuslisään myös palkattomat työharjoittelut?

Erika
Vastattu