Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Koulutukseen meno yms.

Mitä Kvtes sanoo? Kotoa työpaikalleni on noin 50km. Olen menossa koulutukseen noin 15km päähän kodistani, koulutus sijaitsee eri kunnassa mitä kotini. Koulutus on lyhyt koulutus, arvioitu kesto on n. vähän yli 6h. Lounasta ei tarjota. Nyt kysynkin, että mitä kvtes sanoo? Olenko oikeutettu mihinkään ruokarahaan tms tältä päivältä? Entä maksaako työnantaja koti-koulutus-koti matkasta kilometrikorvauksen vai laitanko verotukseen? Tämä koulutukseen menevä reitti poikkeaa muutaman kilometrin tavallisesta työreitistäni (kuljen tämän kunnan läpi)
Kysymyksen lähetti aihealueelle Matkat 9 vuotta sitten
S
Kysytty

Jos olet saanut virkamatkamääräyksen (kvtes liite 16 1 §) koulutukseen, niin työnantaja maksaa kaikki kustannukset myös matkoista (3 §) kotoa-kotiin. Paitsi jos lähdet työpaikalta, niin matka alkaa sieltä tai jos menet koulutuksen jälkeen työpaikalle, niin matka loppuu sinne. Päivärahaa (8 §) ei tule maksettavaksi, koska matkaan kuluva aika on alle 8 h. Jos kesto on kumminkin yli 6 h, niin saat ateriakorvauksen (11 §) Jos olet hakenut virka/työvapaata koulutusta varten, niin päätöksestä selviää, mitä työnantaja korvaa. Osaamisen kehittämistä koskevassa suosituksessa ohjeistetaan esimiehiä, että koulutukseen osallistumisesta ja kustannuksia koskevista järjestelyistä ja ehdoista keskustellaan ja sovitaan työntekijän kanssa ennen koulutuksen alkua. Elikkä siis mene puhumaan esimiehen kanssa. Muista laatia matkalasku (23-24 §) viivytyksettä.
R.B
Vastattu

Kiitos todella paljon!
S
Vastattu