Tervetuloa Kvtes.fi palveluun!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

sairaslomatodistus

jos sairaslomalla yli 2 viikkoa eikä pääse sairauden takia viemään sairalomatodistusta esimiehelle voiko esimies ottaa palkasta palkattoman päivän pois, koska en ole toimittanut sairaslomalla lääkärintodistusta vaan vasta palattuani sairaslomalta töihin?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Terveys 7 vuotta sitten
outoa
Kysytty

Tässä on pätkä KT Yleiskirjeen 5/2010 liittestä 2: "Työntekijän/viranhaltijan on KVTES:n määräysten mukaan esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus työkyvyttömyydestään saadakseen sairauslomaa ja siihen liittyviä palkkaetuja. Uuden määräyksen mukaan ensimmäinen sairauslomapäivä on palkaton, mikäli lääkärintodistusta ei ole toimitettu työnantajalle viikon kuluessa lääkärintodistuksen allekirjoituspäivästä. Uuden määräyksen tavoitteena on edistää lääkärintodistusten joutuisampaa toimittamista työnantajalle. Soveltamisohjeen mukaan työntekijä/viranhaltija ei menetä sairausajan palkkaa, mikäli viipyminen aiheutuu hyväksyttävästä syystä. Hyväksyttävä syy voi olla esim. se, että työntekijä/viranhaltija ei sairautensa vuoksi (esim. tajuttomuus) kykene toimittamaan lääkärintodistusta viivytyksettä. " Luulisi että teille on vuosien varrella muodostunut yhtenäinen kaikkia koskeva käytäntö siitä, mitä tarkoittaa hyväksyttävä syy. Kysy luottamusmieheltä. Seuraavalla kerralla kysy lääkärintodistuksen toimittamisesta heti sairausloman alussa, jos kykenet kommunikoimaan esimiehen kanssa, ja käytä postia tai jotain tuttua lähettinä, jos sinulla ei ole hyväksyttävää syytä.
post
Vastattu