Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin! Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Määräaikaisen työsuhteen uusiminen äitiysvapaan aikana

Minulla alkaa äitiysloma toukokuussa ja määräaikainen työsuhteeni päättyy heinäkuussa. Jos työnantaja jatkaa määräaikaista työsuhdetta niin tarvitseeko heidän jatkaa nimenomaan minun sopimusta ja ottaa minulle äitiysloman sijainen vai saavatko he palkata siihen jonkun muun?
Kysymyksen lähetti aihealueelle Sopimukset 10 vuotta sitten
Epätietoinen
Kysytty

Työnantaja voi jättää valitsematta sinut seuraavaan määräaikaisuuteen. Silloin työnantajan pitää pystyä näyttämään, että valitsematta jättäminen ei johdu siitä, että käytät oikeuttasi perhevapaisiin vaan esim., että valittu on sinua selvästi ansiokkaampi. Sinun kannattaa ilmoittaa olevasi halukas jatkamaan, eikä vain odottaa, että sinuun ehkä otetaan yhteyttä ja varsinkin jos olet virkasuhteinen, hakea sitä uutta määräaikaisuutta. Jos sinua ei valita, pitää selvittää, onko sinua syrjitty. Luottamusmies voi auttaa.
pike
Vastattu