Tervetuloa kuntatyöntekijä!

Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ilman rekisteröitymistä. Kysymykset näkyvät kaikille palvelun käyttäjille. Voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä.

Huomioithan, että jos käytät omaa nimeäsi, se näkyy kaikille palvelun käyttäjille, sekä Googlen hakutuloksissa!

Toivomme, että vastaat osatessasi muiden jättämiin kysymyksiin!

oman auton käyttö

Ennen sopimuksen tekoa suullisesti sovittiin kilometrikorvauksista, annettiin ymmärtää asia väärin. Sopimuksen teon jälkeen selvisi, että omalla kustannuksella ajetaan joka paikkaan ja kilometrikorvaus tulee vain jos olen jo jossain paikassa ja tulee käsky siirtyä toisaalle. Ok, tyhmä olin, mutta entä jos autoni hajoaa, sopimuksessa ei ole velvoitettu mitenkään auton käyttöä, matkat ovat kuitenkin sellaisia joita ei polkupyörällä äkkiä hujautella.
Kysymyksen lähetti aihealueelle Matkat 7 vuotta sitten
tietämätön
Kysytty

Matkakorvauksissa noudatetaan KVTES:n liitteen 16 määräyksiä. Tuskin työnantajan edustaja on suullisestikaan luvannut niitä parempia ehtoja. Jos on, niin tuskin myöntää, ellei ole muita todistajia kuin sinä. Jos sinulla on pysyväisluonteinen toimipaikka, niin matkaa aamulla sinne ja illalla kotiin ei korvata (2 §). Mutta jos menet aamulla suoraan kotoa toiseen työpisteeseen, niin saat matkakorvausta siltä osin kuin matka sinne on pitempi kuin vakituiseen työpisteeseen. Ja työpäivän päättyessä samoin eli jos matka viimeisestä työpisteestä kotiin on pitempi kuin vakituisesta työpisteestä, niin sinulle korvataan erotus. Ne matkat mitä ajelet työpäivän aikana työpisteestä toiseen korvataan kokonaan. Mitään ei korvata, ellet tee matkalaskuja kunnan matkalaskuja koskevia ohjeita noudattaen. Käy esimiehen kanssa keskustelu siitä, mitä tehdään, jos oma autosi ei ole joinain päivinä käytettävissä jo ennen kuin sellaista tapahtuu. Samalla voisit ehkä kysyä, onko kunnalla tarjolla vaihtoehtoja kulkemiseen, jos lakkaat käyttämästä omaa autoa. Kysy lisää luottamusmieheltä.
EM
Vastattu